снимка pexelsВсички преболедували К19 и ваксинираните влизат в специална информационна система.

...
снимка pexelsВсички преболедували К19 и ваксинираните влизат в специална информационна система.
Коментари Харесай

Ваксинираните и преболедувалите К19 влизат в специална система

снимка pexels

Всички преболедували К19 и имунизираните влизат в специфична осведомителна система. Целта е по-добра информация и ръководство на епидемията. Системата ще се сътвори към здравното министерство, заяви Дарик.

Създаването на ИСПИ е указано в заповед на министъра на опазването на здравето, оповестена на интернет страницата на министерството. В осведомителната система ще се събират и обработват данни за български жители, които включват изследвания за COVID-19, както и данни от националния указател за имунизация.
Всички лаборатории и лечебни заведения, в чиято конструкция има лаборатории, които правят проучванията за COVID-19, ще дават информация за тях в системата. Достъпът до нея от страна на лечебните заведения ще се реализира чрез Квалифициран електронен подпис /КЕП/.

Лечебните заведения ще би трябвало да предоставят информация за осъществените проучвания, свързани с COVID-19, като до 30 юли ще се подават данни за направените проучвания за интервала от 1 януари 2020 година до 30 юни 2021 година

Данните за проучвания, осъществени след 30 юни 2021 година, ще се подават ежемесечно до петия работен ден на идващия месец. Лечебните заведения може да подават данни и с по-голяма периодичност, при изискване, че не позволяват повтаряне на данните.

Достъп до информацията в системата ще имат регионалните здравни инспекции.

Проверка на обстоятелствата: Съобщете ни, в случай че видите фактологични неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР